Autor: 021.rs

Novi Sad
03.06.2022.
13:33 > 07:50
Novosadska Kritična masa, tradicionalna biciklistička vožnja kroz Novi Sad, u petak, 3. juna obeležiće Međunarodni dan bicikla na ulicama našeg grada.
  • telep

    03.06.2022 19:58
    g pen
    Ti kanda nikada nisi seo na bajs. Na futoskom putu se oduvek vozilo u dva pravca na biciklistickoj. Oduvek. Drugo eno kod mene kod na futoskom putu kod livnice grafike i hrasta je uvek bio uzas, lišće nam pociste u septembru ali od prošle godine. Trave nema, ziva ograda odavno uvenula. Malo nize ka Tesli uzas kod ribarnice i vijka onda tek kod Srbe uzas od korenja. A zelenilo kako kose i odrzavaju i bolje da ga nema. Nadam se da si prosao pored jugoalata i jugodenta i video kako cveta korovcina do struka na tim zemljanim povrsinama koje su ostavili.
  • Vlada

    03.06.2022 13:38
    @g pen
    Vozim se tuda od '89-e kad sam bio samo klinac sa ponikom i uvek se vozilo u oba smera, što je oduvek potpuno normalno svuda u gradu gde su staze široke a između poveći bulevar. Doduše, i tada se otprilike jednom godišnje pojavljivao neki deda koji bi histerisao kako "ne treba tako". Znači to je uvek bio simptom staračke nadrknosti, ali nikad zapravo nešto što je važilo u vožnji.
  • g pen

    03.06.2022 12:05
    Vozite od juce bicikl. Nekada se vozilo u jednom smeru , nisu se oduvek vozile dvosmerno sto govori da ste ... botovi, od juce ste u ovom gradu. I da, zbog vasih guzica je unisteno zelenilo.
  • biciklista

    03.06.2022 10:59
    g pen
    seriously? ko zaista vozi bajs zna da se od vajkada biciklisti futoškom sa obe strane kreću u dva smera, nova staza je proširena da bi to funkcionisalo bezbedno i da bi bilo legalno. zelenilo je uklonjeno gde je moralo da se ukloni da bi se pomerile staze i sačuvao drvored koji podiže stazu, ali je površina namenjenu zelenila sačuvana iako su mnogi tvrdili da je neće više biti. kakve su bile, futoška i futoški put su sada kao bombona i za bicikliste i za pešake.
  • Putar

    03.06.2022 10:56
    Kad god pogledam plan kriticne mase za kretanjr, svaki put pomislim: pa ovi namerno idu ovim najkriticnijim ulicama u smislu guzve. Cemu to? Zasto danas kroz Hadzi i Kralja Petra kad je Partizanska zatvorena samim tim se manje koristi Kornelija Stankovica i svi iz pravca Novog Naselja idu kroz Hadzi i Kralja Petra I.... cist bezobrazluk, ali cist!
  • Vlada

    03.06.2022 10:41
    @g pen

    Kakve veze sa biciklistima ima uništavanje zelenila? Kad unište zelenilo zbog obnove ulice, jesu li vozači automobila krivi?

    I dosta više tih priča o jednosmernim stazama: staze na Futoškoj i Bulevaru oslobođenja su se oduvek koristile kao dvosmerne, neće se to sad promeniti samo zato što je neko rešio da zaradi na saobraćajnim znakovima.
  • Nemam

    03.06.2022 10:14
    ništa protiv ljubitelja i popularizovanja biciklizma, ali nije dovoljno naučiti okretati pedale i sesti na bicikl bez svesti da ste učesnici u saobracaju. Edukacija za bicikliste i rešavanje problema biciklističkih staza je jedini ispravan način da vožnja bicikla bude zadovoljstvo i bezbedna i po bicikliste i po ostale učesnike u saobracaju.
  • Milica

    03.06.2022 08:51
    @Z, prijatelju, a ti kreni 10 ak minuta ranije, ili prosto zaobidji rutu i ulice navedene u najavi dogadjaja. Ne mogu da verujem da su ljudi toliko negativni.
  • Kokakole

    03.06.2022 08:45
    Bot Busevi blokiraju saobraćaj-Ah, šta ćeš, voli narod ekskrzije, valja ih ugostiti.
    Rovare grad 5 puta duže nego što je predviđeno- Mora se, šta ćeš.
    Bilo šta drugo- Će pocrkamo od gladi. Ne stižem na posao, imam decu, nananan.
    Tačno takvi se prvi parkiraju blizu raskrsnice sa sva 4 jer im se prijela pljeska, pa mi ostali moramo da ih zaobilazimo. Mora se natenane jesti, to je zdravo.
    Kada takve oteraš u tri lepe, pravdaju se da su samo na minut izašli, nanana.
  • g pen

    03.06.2022 08:45
    Vozim bicikl ali....na Futoskom putu je napravljena staza u dva smera pa zasto je unisteno zelenilo sa obe strane? Nije mogla biti obnovljena staza bez unistavanja? I to zato sto novi biciklisti su maloumni pa nisu u stanju da se mimoilaze ili voze u jednom smeru? E, sada budite fer pa napravite krug za obnovu zelenila. Sramota.
  • Protiv Z

    03.06.2022 08:44
    Z
    A inace je saobracaj u NS bas divan, bez guzvi i sa savesnim vozacima motornih vozila koji u nedostatku sirene ne bi znali da funkcionisu.
  • Goran

    03.06.2022 08:22
    Idi
    Z preseli se slobodno u Rusiju, nema smisla da nas ovde Zagadjujes. Budi pravi covek podrske, a ne...
  • Z

    27.05.2022 14:17
    Z
    Zar nije vec bila kriticna masa ove godine, opet blokiraju saobracaj divno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna